Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Ο.Ε.Α ΓΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΙΑ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΑ ΣΕΛΙΣ ३२

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ''ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ'' ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΙΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ ΣΕ ΣΥΝΘΕΣΗ ΙΕΡΑΣΕΛΗΝΗ Η ΙΕΡΑΣΕΛΗΝ Η ΙΕΡΑΣΕΛΗΜ ΓΙΑ ΠΡΟΣΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΙΖΑΣ ''Σ Λ Ν '' ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΑ ΡΙΖΑ '' Σ Λ Μ '' ΜΕΣΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΕΝΡΙΝΟΥ ''Ν '' ΣΕ''Μ'' ।

Η ΑΤΛΑΝΤΙΑ ΡΙΖΑ ''Σ Λ Μ '' ΔΙΑ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΩΝΗΕΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΑ ΣΗΜΙΤΙΚΑ ΣΑΛΟΜ, ΣΑΛΕΜ, ΣΑΛΑΜ, ΣΑΛΩΜΗ,ΣΙΛΟΛΜ,ΣΟΥΛΑΜ,ΣΕΛΗΜ.
ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΑΛΑΜ-ΑΛΛΑΧ Η ΣΑΛΑΜ-ΑΛΛΕΧ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑΧ Η ΑΤΛΑΧ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΟΙΚΗΣΕ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ.


ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΛΕΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕΛΗΝΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΡΙΖΑ '' Σ Λ Ν '' ΔΙΑ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ''Β '' ΠΡΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ''Σ Λ Β Ν '' ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΑ ΣΕΛΕΒΑΝΙΑ, ΣΕΛΕΝΙΑ, ΛΕΒΑΝΙΑ, ΣΕΛΕΒΑΝ, ΛΕΒΑΝ Κ.Λ.Π.
ΤΟ ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ''Λ Β '' Η ΛΕΒΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΛΕΥΙ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΦΥΛΗ'' Η ''ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΣΕΛΗΝΗΣ''।
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ''ΣΕΛΗΝΙΑΖΟΜΕΝΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ'' ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΝΤΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ Ο.Ε.Α ΒΟΛΟΥ:::  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΩΣ. ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΒΟΛΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΝΤΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ...