Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Το ΔΝΤ έριξε βόμβα και δεν το κατάλαβε κανείς! Το 2016 λήγει η «εποχή της Αμ...



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έριξε μια «βόμβα» που μάλιστα πέρασε απαρατήρητη, λέει το πρακτορείο MarketWatch.

Ο διεθνής οργανισμός για πρώτη φορά, έδωσε το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λήξει η «εποχή της Αμερικής» και η οικονομία της Κίνας θα κρατήσει τα ηνία. Αυτή η εποχή θα είναι πιο νωρίς απ' όσο περιμένουμε!

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επίσημες προβλέψεις από το ΔΝΤ, η κινεζική οικονομία θα ξεπεράσει την αμερικανική σε πραγματικά μεγέθη το 2016, σε μόλις πέντε χρόνια.

Η έκθεση περιέχει μια οδυνηρή προοπτική για την διαμάχη περί του προϋπολογισμού που εκδηλώνεται στην Ουάσιγκτον.

Εγείρει μεγάλα ερωτήματα για το πώς θα μοιάζει το διεθνές σύστημα ασφαλείας μέσα σε δύο χρόνια. Και βάζει ένα τεράστιο σύννεφο πάνω από το δολάριο και την τεράστια αγορά αμερικανικών ομολόγων, που επί δεκαετίες άκμαζαν χάρη στο προνομιακό καθεστώς των ενεργητικών της ηγεμονικής δύναμης του πλανήτη και τώρα κινδυνεύουν με υποβάθμιση, αφού η S&P υποβάθμισε τις προοπτικές των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου, μετά δηλαδή από σχεδόν έναν αιώνα!
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΔΝΤ, όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ το επόμενο έτος, θα είναι ο τελευταίος που θα ηγηθεί της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Για αυτή την εξέλιξη, ωστόσο ελάχιστοι άνθρωποι είναι προετοιμασμένοι. Δεν γνωρίζουν καν ότι η στιγμή είναι τόσο κοντά. Οι πλέον απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι θα γίνει γύρω στο 2025, αναφέρει το δημοσίευμα.

Όμως δεν μετρούν σωστά, γιατί υπολογίζουν τα ΑΕΠ των δύο χωρών, με τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αλλά οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αλλάζουν ταχύτατα. Η ανάλυση του ΔΝΤ κάνει τις συγκρίσεις με βάση ορατά σενάρια για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Το κυριότερο, κάνει τις συγκρίσεις με βάση την πραγματική εικόνα των οικονομιών, με άξονα τις «ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης» («purchasing power parities»), δηλαδή συγκρίσεις για το τι κερδίζουν και τι δαπανούν οι πολίτες, σε πραγματικούς όρους.

Με βάση τον άξονα PPP, η κινεζική οικονομία θα διευρυνθεί από 11,2 τρισ. δολ. φέτος σε 19 τρισ. δολ. το 2016. Η αμερικανική οικονομία θα διογκωθεί από 15,2 τρισ. δολ. σε 18,8 τρισ. δολ.
Το μερίδιο της Αμερικής στην παγκόσμια παραγωγή θα διολισθήσει στο 17,7%, το χαμηλότερο ποσοστό της σύγχρονης ιστορίας. Το μερίδιο της Κίνας θα φτάσει στο 18% και θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

Η ισορροπίες αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ η μάχη για τη χώρα που θα επικρατήσει στον παγκόσμιο ιστό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Γουάν και δολάριο είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και στη μέση βρίσκεται το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ο παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος, φαίνεται να έχει περάσει, ωστόσο, οι διεθνείς εξελίξεις μαρτυρούν ότι όλα παραμένουν ρευστά


Εύστοχο σχόλιο:

το 2016 είναι πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη.Η Αμερική έχει ήδη καταρρεύσει.Τα ομόλογα τους δεν τα αγοράζει κανένας.

http://olympia.gr/2011/04/26/το-δντ-έριξε-βόμβα-και-δεν-το-κατάλαβε-κ/


ΣΗΜ: Η Ο.Ε.Α. ΠΡΟ-ΕΙΔΕ & ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ Ο ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΑΡΧΙΖΕ ΚΑΙ "ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕ" ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΩΝ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΛΟΝΓΚ ΜΠΙΤΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ COSCO ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ...ΑΜΑΧΗΤΙ.

ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ ... !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΑΝΩΘΕΝ ΝΑ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ Ε...