Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ VS ΗΡΟΔΟΤΟΣ

μέσω ]+[ ΙΕΡΑ ΟΜΑΣ ΠΕΡΣΕΥΣ από τον/την συγγραφέα PERSEYS_TEAM στις 27/5/2011


ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ VS ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΕΙΠΕ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΒΡΑΙΟ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΟΤΙ Ο ΕΥΡΥΒΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΤΑ «ΒΡΗΚΑΝ» ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΚΙΝΝΟ (Ουρανία, 75, 1-20). Ι.Ε.Κ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ἐνθαῦτα Θεμιστοκλέης ὡς ἑσσοῦτο τῇ γνώμῃ ὑπὸ τῶν Πελοποννησίων, λαθὼν ἐξέρχεται ἐκ τοῦ συνεδρίου, ἐξελθὼν δὲ πέμπει ἐς τὸ στρατόπεδον τὸ Μήδων ἄνδρα πλοίῳ, ἐντειλάμενος τὰ λέγειν χρεόν, τῷ οὔνομα μὲν ἦν Σίκιννος, οἰκέτης δὲ καὶ παιδαγωγὸς ἦν τῶν Θεμιστοκλέος παίδων· τὸν δὴ ὕστερον τούτων τῶν πρηγμάτων ὁ Θεμιστοκλέης Θεσπιέα τε ἐποίησε, ὡς ἐπεδέκοντο οἱ Θεσπιέες πολιήτας, καὶ χρήμασι ὄλβιον. Ὃς τότε πλοίῳ ἀπικόμενος ἔλεγε πρὸς τοὺς στρατηγοὺς τῶν βαρβάρων τάδε· «Ἔπεμψέ με ὁ στρατηγὸς ὁ Ἀθηναίων λάθρῃ τῶν ἄλλων Ἑλλήνων (τυγχάνει γὰρ φρονέων τὰ βασιλέος καὶ βουλόμενος μᾶλλον τὰ ὑμέτερα κατύπερθε γίνεσθαι ἣ τὰ τῶν Ἑλλήνων πρήγματα φράσοντα ὅτι οἱ Ἕλληνες δρησμὸν βουλεύονται καταρρωδηκότες, καὶ νῦν παρέχει κάλλιστον ὑμέας ἔργον ἁπάντων ἐξεργάσασθαι, ἢν μὴ περιίδητε διαδράντας αὐτούς. Οὔτε γὰρ ἀλλήλοισι ὁμοφρονέουσι οὔτ' ἔτι ἀντιστήσονται ὑμῖν, πρὸς ἑωυτούς τέ «σφεας ὄψεσθε ναυμαχέοντας, τούς <τε> τὰ ὑμέτερα φρονέοντας καὶ τοὺς μή.» Ὁ μὲν ταῦτά σφι σημήνας ἐκποδὼν ἀπαλλάσσετο.

ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.


Η αλήθεια είναι πως ο Θεμιστοκλής και ο Ευρυβιάδης τα βρήκαν στο να αντισταθούν στον Ξέρξη, αρνούμενοι να του παραχωρήσουν «Γη και Υδωρ». Προτίμησαν να δουν την αγαπημένη τους πόλη, την Αθήνα, να καίγεται παρά να υποταχθούν άνευ όρων στον ξένο κατακτητή. Αν τον Ευρυβιάδη τον έλεγαν Καρατζαφεριάδη, θα προσπαθούσε να πείσει τον Θεμιστοκλή να τα βρουν οι δυο τους για να περισώσουν «το βιός τους», παραχωρώντας την ελευθερία τους στον Ξέρξη. Ευτυχώς την εποχή εκείνη δεν...
υπήρχαν Κοτσαμπάσηδες, ούτε Γερμανοτσολιάδες αλλά μόνο μεμονωμένοι Εφιάλτες, γιατί η κυρίαρχη αντίληψη ήταν: «Οποιος αγαπάει τη ζωή του και την περιουσία του περισσότερο απ' την ελευθερία του, του αξίζει να είναι δούλος».
Η προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας, από εκείνους, που καμώνονται πως την υπερασπίζονται, είναι κι αυτή ένα δείγμα της κατάντιας της πολιτικής στη χώρα μας. Αντί να ενθουσιάσουν και να κινητοποιήσουν το λαό μας λέγοντάς του την αλήθεια, αντί να του πουν ότι είμαστε σε πόλεμο και ότι στον πόλεμο ισχύει το «ο νικητής επιβάλει στον ηττημένο τη βούλησή του», του βάζουν οι ίδιοι το σουγιά στο λαιμό, απαιτώντας από τον ελληνικό λαό, να δεχτεί να γίνει δούλος για να μη χάσει το τζιπ του, το κινητό του, το iPad του κι εκείνοι την καρέκλα του ηγεμόνα-πραίτορα. 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΒΡΑΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΙΑ. 
Υ.Γ

ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΜΙΝΕΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ipad1 ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΚΑΝΕ ΤΡΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟ ipad 2.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ.Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΔΙΟΤΙ ΤΗΣ ΕΠΕΣΕ Η ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ Ω ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟ ipad 2 ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΣΙΑ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΑΝΩΘΕΝ ΝΑ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ Ε...