Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΑΞΕΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΙΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΦΟΡΜΗ

DefenceNet - HΠΑ: "Όποιος μας επιτίθεται ηλεκτρονικά θα τον βομβαρδίζουμε"!
Τον επόμενο μήνα, το αμερικανικό Πεντάγωνο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη στρατηγική του όσον αφορά τον ηλεκτρονικό πόλεμο, σύμφωνα με την οποία οι σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις θα θεωρούνται πράξεις πολέμου που επιδέχονται στρατιωτικά αντίποινα, γράφει την Τρίτη η Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Lockheed Martin, του μεγαλύτερου προμηθευτή οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ, ότι κατάφερε να εμποδίσει ηλεκτρονική εισβολή στα συστήματά της.

Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει και άλλα σοβαρά περιστατικά, όπως η υποκλοπή δεδομένων του Πενταγώνου το 2008, μέσω ενός ιού που εισήχθη στο σύστημα με USB stick. Πέρυσι, επίσης, το Ιράν κατηγόρησε το Ιράν και τις ΗΠΑ για το ηλεκτρονικό σκουλήκι Stuxnet, το οποίο φαίνεται πως ήταν σχεδιασμένο να σαμποτάρει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Η Ουάσινγκτον και το Τελ Αβίβ αρνήθηκαν να απαντήσουν στις κατηγορίες.

Επικαλούμενη τις δηλώσεις τριών αξιωματούχων που φέρονται να έχουν δει το έγγραφο, η Wall Street Journal αναφέρει ότι η νέα στρατηγική υιοθετεί τη θέση ότι οι διεθνείς κανόνες που διέπουν τις ένοπλες συγκρούσεις θα ισχύουν και στον κυβερνοχώρο.

Η παρουσίαση της στρατηγικής θα λειτουργούσε εξάλλου ως προειδοποίηση σε όσους σχεδιάζουν επιθέσεις κατά των δικτύων ηλεκτροδότησης, των σιδηροδρόμων, των διυλιστηρίων και άλλων κρίσιμων υποδομών.

«Αν μας κλείσετε το δίκτυο ηλεκτροδότησης, θα στείλουμε έναν πύραυλο να κατέβει από την καμινάδα της» φέρεται να δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, οι οποίοι δεν κατονομάζονται.

Σε περίπτωση ηλεκτρονικής επίθεσης, το υπουργείο Άμυνας θα αποφασίζει αν θα προχωρήσει σε στρατιωτικά αντίποινα με βάσει την αρχή της «ισοδυναμίας» -το κατά πόσο δηλαδή μια κυβερνοεπίθεση είναι συγκρίσιμη με μια στρατιωτική επιχείρηση όσον αφορά τη ζημιά.

Για να προχωρήσουν σε αντίποινα οι ΗΠΑ θα έπρεπε επίσης να γνωρίζουν την προέλευση της επίθεσης πέραν πάσης αμφιβολίας.

Η προέλευση των επιτιθέμενων, όμως, συνήθως είναι δύσκολο έως αδύνατο να ανακαλυφθεί σε καλά σχεδιασμένες κυβερνοεπιθέσεις.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΑΡΧΙΣΑΤΑΝΑΔΕΣ  ΒΑΡΟΥΧ ΣΚΑΤΟΥΧ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΤΗΣ NSA, ΓΑΜΩ ΤΟ ΘΕΟΣ ΣΑΣ (ΣΙΝ ΣΙΩΝ ΤΖΕΝΤΑΙ ΤΖΟΥΝΤ) ΕΧΕΤΕ  ΒΑΛΘΕΙ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΙΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ (ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΚΕΡΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ) ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΑΝΑΠΗΡΟΙ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΕΤΑΙ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ .
ΑΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΣΤΡΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΠΡΟΣ ΤΟ "Α2" ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΑΔ ΛΑΡΙΣΗΣ.__

ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΠΡΟΣ ΤΟ "Α2" ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΑΔ ΛΑΡΙΣΗΣ.__ ΣΗΜΑ:::  (1):  Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΥΡ...