Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.

http://www.ellhnkaichaos2.blogspot.gr/2015/08/blog-post_19.html



***ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ***

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘’ GREEKAMERICANNEWSAGENCY.COM’’ Η ΟΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ’’ SHELL’’ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΤΙΟ ΗΠΕΙΡΟ . Η ΟΕΑ ΕΡΩΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ , ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΤΟ ΕΑΝ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΧ –ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΣΙΤΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΔΑΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ , ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΥΦΑΝΤΗ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΣ ΤΙΣ ΩΣ ΑΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΑΡΧΕΣ ΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ . ΕΑΝ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, Η ΟΕΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ , ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ  ‘’138-151’’ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ  ΠΟΙΝΕΣ  ΔΙΑ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ .

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ , ΚΑΤΑ ΙΔΙΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑΧ-ΤΣΙΠΡΑ  ΕΚΒΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Γ’ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ , ΔΙΟΤΙ ΕΙΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ‘’134-137’’ ΠΕΡΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΡΗΤΩΣ  ΟΤΙ : ‘’Η ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ  ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.’’.
ΟΜΟΙΩΣ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΤΟ Γ’ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑΧ –ΤΣΙΠΡΑ  ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΟΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ 3/5 ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ  , ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 38/2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ .

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ Γ’ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΙΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ . ΑΡΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΡΗΤΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120/4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ,’’ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ‘’, ΗΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΠΛΑ ΜΕΣΑ .

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΘΕΣ  ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΝΥΧΤΟΣ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΧ-ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ 14 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ. ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΧ-ΤΣΙΠΡΑΣ , ΕΝΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ’’ ΤΑΙΠΕΔ ‘’ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΕΚΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΕΝΑΝΤΙ ΠΛΑΣΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 350 ΔΙΣ ΕΥΡΩ .
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.
Η ΠΟΝΙΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ.
ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ , ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΔΕΝ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ  , ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΕΙΣ ΤΙΣ ΩΣ ΑΝΩ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ .


ΤΕΛΟΣ ΟΒΕΡ.

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ. ΧΡ. ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΕΑ.
ΤΗΛ: 698 3657954
  
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  ΕΛΠΙΔΟΣ 12 , ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ , ΒΟΛΟΣ.,


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΡΑ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ-ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!!
http://forza-grecia.pblogs.gr/2013/03/na-giati-ola-ta-mnhmonia-einai-paranoma-oi-apodeixeis.html

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ !!! ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΥΓΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!!! ΙΔΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ;
ARD MONITOR: Το γερμανικό κρατικό κανάλι μιλά για το έγκλημα του «μεγάλου ξεπουλήματος» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας στην γερμανική Fraport – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ! : «ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ. ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΟΔΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!». ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΣΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΥΔΗ ΟΛΚΗΣ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ;;;  
https://www.youtube.com/watch?v=Jw9o8XyeCNo

-----------------------------------------------------------------------------

Επίσης, πριν από ένα μήνα, στις αρχές Μαϊου, τα Τίρανα έστειλαν διάβημα στην Αθήνα, σε έντονο ύφος, ζητώντας να γίνει τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να ζήτησαν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ήπειρο.
Ουσιαστικά, η Αλβανία θέτει με προκλητικό τρόπο θέμα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα. Οι διπλωματικές πηγές κάνουν ξεκάθαρα λόγο για προσπάθεια αμφισβήτησης των ελληνικών συνόρων.
.........
Να σημειώσουμε ότι η Αλβανία εδώ και πολύ καιρό έχει ξεκινήσει ένα «ύποπτο» παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Θυμίζουμε ότι ο Μπερίσα, πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε φτάσει στο σημείο να δηλώσει ότι τα σύνορα της Αλβανίας φτάνουν μέχρι την Πρέβεζα!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΓΙΟΛΑ Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΤΩΡΑ ΚΑΙ O ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΨΕΥΤΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΦΥΡΕΡ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ (ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ) ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ "ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ" ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ;;;(Π.Χ. Η ΑΛΒΑΝΟΕΒΡΑΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΕΝΕΚΗ Ή ΜΠΕΝΑΚΗ, Roberto Chaidi, ΚΛΠ);;

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ (ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΕΣΤΑΝ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ;;

ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

Μιχαλολιάκος για Αλβανούς

Αδέλφια μας Αλβανοί

Οι Αλβανοί της… εθνικιστικής- ρατσιστικής Χρυσής Αυγής – Ελεύθερος ο πρώτος που απολογήθηκε


-----------------------------------------------------------------------------

Πνιγμένη η Ελλάδα στο πετρέλαιο

Περιοχές με... οσμή πετρελαίου 

Θάσος H περιοχή αξιοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό την περίοδο 1981-1997 από την Kοινοπραξία Πετρελαίου Bόρειου Aιγαίου (NAPC), η οποία τη δεκαετία του 80 είχε φθάσει να παράγει κατά μέσο όρο 25.000-30.000 βαρέλια αργού την ημέρα από τη γεώτρηση του Πρίνου, ποσού που αναλογούσε τότε με την κάλυψη περίπου 10% των εγχώριων πετρελαϊκών αναγκών. Tο 1998/99 η NAPC αναγκάσθηκε να αποχωρήσει από την Eλλάδα για διαφόρους λόγους. 

Κατάκολο Ενα ακόμη σημαντικό πετρελαϊκό κοίτασμα βρίσκεται στον Nομό Hλείας, μέσα στη θαλάσσια περιοχή του Kυπαρισσιακού Kόλπου. Tο κοίτασμα αυτό αρχικά ερευνήθηκε από την πάλαι ποτέ ΔEΠ μεταξύ 1978-82. Mάλιστα, τον Iούνιο του 1982 ανακαλύφθηκε πετρέλαιο σε περιορισμένες ποσότητες. Oι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 12-14 εκατ. βαρέλια βεβαιωμένα αποθέματα με δυνατότητα ανάκτησης ενός 20%. Nέες εκτιμήσεις ομιλούν περί βεβαιωμένων αποθεμάτων της τάξης των 40 -50 εκατ. βαρελιών. Yπό την προϋπόθεση ότι θα διενεργηθούν νέες ερευνητικές γεωτρήσεις, ιδίως στο Nότιο Kατάκολο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέες εκτιμήσεις για συνολικά απολήψιμες ποσότητες των 15-20 εκατ. βαρελιών. 

Δυτική Ελλάδα Πριν από μερικά χρόνια, στη Δυτική Eλλάδα (Hλεία, Hπειρο, Eπτάνησα) διενεργήθηκαν έρευνες από δύο ξένες κοινοπραξίες, την αγγλική «Enterprise» και την αμερικανική «Triton», στο πλαίσιο του πρώτου διεθνούς γύρου παραχωρήσεων που είχε οργανώσει η ΔEΠ-EKY για λογαριασμό του υπουργείου Aνάπτυξης στο πλαίσιο του N. 2289/95. Tα στοιχεία που προέκυψαν από τις εν λόγω έρευνες στις περιοχές πέριξ των Iωαννίνων (Zαγόρια), της Hγουμενίτσας (Πρέβεζα), στην Aιτωλοακαρνανία (Aιτωλικό, Aστακός, Nεοχώρι) και στη BΔ Πελοπόννησο κρίνονται ως ιδιαίτερα ικανοποιητικά, και μπορούν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων. Oι ξένες εταιρείες στο διάστημα 1997-2001 πραγματοποίησαν έρευνες σε χερσαίες περιοχές 10.000 τετρ. χλμ. συνολικά και έξι ερευνητικές γεωτρήσεις επενδύοντας γύρω στα 60 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με γεωλόγους, γνώστες της ευρύτερης περιοχής στη Δυτική Eλλάδα, το θέμα γεωλογικών και γεωφυσικών ερευνών δεν έχει κλείσει, αφού η γεωλογική δομή της περιοχής είναι συνέχεια αυτής της Nότιας Iταλίας και της Aλβανίας, όπου έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά πετρελαϊκά κοιτάσματα. Eκτιμάται ότι τουλάχιστον 2 δισ. βαρέλια πετρελαίου μπορεί να είναι «παγιδευμένα» στην περιοχή. 

Τέλος πετρελαιοπιθανά κοιτάσματα υπάρχουν στην Iκαρία, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Γαύδο, τις Σποράδες, την Kρήτη (Iεράπετρα, Mεσσάρα) και τη Nότια Πελοπόννησο (Mεσσηνιακός και Λακωνικός κόλπος). 


H Shell θέλει τα πετρέλαιά μας! 

Σύμφωνα με τη Shell, στη Δυτική Ελλάδα, ανάμεσα στα Ιόνια Νησιά και στις ακτές της Στερεάς ως τις ακτές της Ηπείρου, υπάρχουν αποθέματα αποτελούμενα από τουλάχιστον 2 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, τα οποία καλύπτουν -εφόσον αντληθούν -τις πετρελαϊκές ανάγκες της χώρας για 20 χρόνια. 

Δορυφορικούς χάρτες που καταδεικνύουν ότι σε αρκετά μέρη της Δυτικής και της Βόρειας Ελλάδας υπάρχουν σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα πετρελαίου διαθέτει η Shell, και μάλιστα τα παρουσίασε πρόσφατα τόσο στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα όσο και στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Π. Δούκα. 

Την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της Shell κ. Ρομπ Ρόουντς επισκέφθηκε τη χώρα μας με σκοπό να διασφαλίσει τις σχετικές άδειες από τα Ελληνικά Πετρέλαια, που έχουν μέχρι στιγμής το σχετικό δικαίωμα παραχώρησης. Ο άγγλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πολυεθνικής εταιρείας παρουσίασε στους υπουργούς αλλά και σε επιχειρηματίες στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι πιθανότητες άντλησης εκμεταλλεύσιμου αργού πετρελαίου είναι 3%, δηλαδή πολύ υψηλές σε σχέση με το 0,8% που είναι κατά μέσον όρον οι πιθανότητες για να ξεκινήσουν έρευνες σε ένα κοίτασμα. 

Εκεί πάντως όπου εντοπίζεται και ο μεγαλύτερος προβληματισμός από ελληνικής πλευράς για την παραχώρηση των κοιτασμάτων στη Shell είναι οι λεγόμενες «αδιευκρίνιστες ζώνες» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, εκεί δηλαδή όπου η μεν αγγλο-ολλανδική πολυεθνική εταιρεία εκτιμά ότι έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για εξεύρεση αντλήσιμων και εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων, αλλά η ελληνική κυβέρνηση εντοπίζει τα μεγαλύτερα... ελληνοτουρκικά προβλήματα, με τις έντονες αμφισβητήσεις της γείτονος χώρας για την υφαλοκρηπίδα. 

«Στην περίπτωση αυτή θα είμαστε πολύ προσεκτικοί, αφού δεν επιθυμούμε να ανακινηθούν διπλωματικά προβλήματα με την Τουρκία» τονίζει μιλώντας στο «Βήμα» κορυφαία κυβερνητική πηγή. Από την πλευρά της Shell, πάντως, γινόταν η επισήμανση ότι η πολυεθνική (και ισχυρή πολιτικά) εταιρεία μπορεί να μεσολαβήσει προς την Αγκυρα για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων, κάτι το οποίο όμως γεμίζει με σκεπτικισμό την Αθήνα. Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, θα ξεκινήσουν μάλλον ατέρμονες διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους, αφού οι τελευταίοι θεωρούνται... «μάστορες» στην κωλυσιεργία όταν δεν επιθυμούν μια συνεργασία σε ισότιμη βάση. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας δεν επιθυμεί συνεκμετάλλευση σε ισότιμη βάση αλλά μόνο με κυριαρχία της Αγκυρας, κάτι το οποίο η Αθήνα δεν μπορεί να αποδεχθεί 

Σύμφωνα πάντοτε με τη Shell, στη Δυτική Ελλάδα, ανάμεσα στα Ιόνια Νησιά και στις ακτές της Στερεάς ως τις ακτές της Ηπείρου, υπάρχουν αποθέματα αποτελούμενα από τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, τα οποία καλύπτουν, εφόσον αντληθούν, τις πετρελαϊκές ανάγκες της χώρας για 20 χρόνια -η Ελλάδα καταναλώνει 100 εκατομμύρια βαρέλια αργό τον χρόνο, σε κατεργασμένα προϊόντα βεβαίως. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Νέα Πέραμο Θεσσαλονίκης υπάρχουν ενδείξεις επίσης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. 

πηγες : Βημα ,Εθνος

Βάζουν στο... μάτι τα πετρέλαια στο Ιόνιο οι Αλβανοί
http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/597480/vazoyn-sto-mati-ta-petrelaia-sto-ionio-oi-alvanoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΑΝΩΘΕΝ ΝΑ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ Ε...