Σελίδες

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΞΕΣΚΕΠΑΖΩ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ


ΓΙΟΓΚΑ (ΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΝΟΗ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ)
Το φαινόμενο της γιόγκα, είναι μια μέθοδος ραγδαία αναπτυσσόμενη σε όλο τον δυτικό κόσμο, τα τελευταία 30 χρόνια.
Πολλοί είναι οι «γκουρού» της γιόγκα οι οποίοι άφησαν την Ινδία και πήγαν να εξαπλώσουν την μέθοδο «θεραπείας» της γιόγκα στον Δυτικό κόσμο, καθώς πολλοί είναι και οι δυτικοί οι οποίοι πήγαν και «σπούδασαν» την γιόγκα στην Ινδία και αποφοίτησαν αποκτώντας μόνιμα ένα ελαφρύ χαμόγελο στα χείλη τους και φυσικά το ακαταμάχητο βλέμμα της αγελάδας (όπως λέει και ο φίλος μου ο Γιάννης). Οι οποίοι γύρισαν στις πατρίδες τους και ξεκίνησαν να το διδάσκουν σαν κάτι το εξαιρετικό και μάλιστα κυρίως σε elite καταστάσεις και κοινό, χρεώνοντας βέβαια αρκετά χρήματα τα πλούσια θύματα.
Στην πορεία βέβαια η γιόγκα έγινε πιο προσιτή για όλους ώστε να μεγαλώσει η «κονόμα». 'Έτσι, βγήκε το power yoga, και διάφορα άλλα προγράμματα σε γυμναστήρια όπου μέσω της γιόγκα αδυνάτιζες, έσφιγγες και πάει λέγοντας…
Έχουμε λοιπόν δύο ήδη γιόγκα που διδάσκονται παγκοσμίως.
  1. την Γιόγκα σαν μέθοδος (στάσεις, αναπνοή, διαλογισμός) = εσωτερική αναζήτηση
  2. Γιόγκα με την μορφή fitness, για μαζική κατανάλωση εστιάζοντας πιο πολύ στο αδυνάτισμα και ηρεμώντας στο τέλος πάντα με λίγες αναπνευστικές ασκήσεις και άδειασμα σκέψεων (και καλά), φτιάχνοντας έτσι καλό όνομα ότι η γιόγκα είναι για όλους και κάνει καλό!
Πάνω σε αυτό τον διπλό διαχωρισμό θα αναπτυχθεί και αυτό το άρθρο, άλλωστε το 2ο απορρέει από το 1ο.
Ας δούμε αναλυτικά όμως τι συμβαίνει με την γιόγκα, πριν αρχίσουμε τα πουστιρλίκια.
ASANAS: Είναι οι λεγόμενες «πόζες» που παίρνει ο ασκούμενος ώστε να συνηθίσει να κάθεται άνετα στην στάση λοτού που θα χρησιμοποιεί αργότερα για πολλές ώρες όταν θα κάνει αναπνοή και διαλογισμό. Οι πόζες αυτές είναι ειδικές στάσεις που παίρνει ο ασκούμενος και κάθεται αρκετή ώρα στην κάθε μία με σκοπό «να λυθούν οι αρθρώσεις του, να τεντώσουν οι μύες του και να δυναμώσουν οι τένοντες». Βάζω τα εισαγωγικά διότι τίποτα απ όλα αυτά δεν επιτυγχάνεται ασφαλώς. Αντιθέτως μάλιστα η επιστήμη (Ιατρική + Αθλητική Ιατρική + Φυσική Αγωγή) μας λέει σχετικά ότι :
  1. το «λύσιμο» που λένε στην γιόγκα είναι ουσιαστικά η λεγόμενη λίπανση των αρθρώσεων η οποία επιτυγχάνεται (πλην της διατροφής φυσικά και τα έλαια) με ασκήσεις έντονης κινητικότητας όπως για τους ώμους π.χ. κυκλικές περιφορές των χεριών προς τα πίσω και προς τα εμπρός. Το ίδιο ισχύει για όλες τις αρθρώσεις (αυχένα, ώμους, αγκώνες, καρπούς, μέση, γόνατα, πέλματα) Αυτό κάνουν οι αθλητές προτού ξεκινήσουν το ζέσταμα τους, λίπανση.
  2. «τέντωμα των μυών». Για να αναλύσουμε βέβαια το θέμα τέντωμα εννοείται ότι στις προπονήσεις μας υπάρχουν και ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυων αλλιώς δεν γίνεται τίποτα. Λοιπόν, μετά το ζέσταμα των αρθρώσεων ο αθλητής θέλει να στείλει γρήγορα αίμα στους μύες ώστε να προχωρήσει στην κυρίως γυμναστική του – άσκηση κτλ. Αυτό επιτυγχάνεται με διατάσεις όλων των μυών του σώματος αλλά όχι σε ακινησία, αλλά με βαλλιστικό τρόπο όπως συνηθίζεται να λέγεται στον χώρο της γυμναστικής. Δηλαδή ο αθλητής με ανάλογες κινήσεις κάνει ενεργητικό τέντωμα με ταλαντεύσεις και όχι στατικό – ισομετρικό τέντωμα μένοντας ακίνητος σε μια θέση. Το ισομετρικό τέντωμα βέβαια γίνεται στο τέλος μιας προπόνησης σαν αποθεραπεία και μυική αποκατάσταση. Όταν λοιπόν γίνεται ισομετρικό τέντωμα (τύπου γιόγκα), δίχως να έχει προηγηθεί λίπανση και δίχως ο ασκούμενος να προπονείται και σε ασκήσεις ενδυνάμωσης του μυοσκελετικού, τότε έχουμε αδύναμους μύες, επιρρεπής σε τραυματισμούς και όλα αυτά χωρίς κίνηση, όπου το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά σε ακινησία (αυτό θα αναλυθεί παρακάτω).
  3. «Δυναμώνουν οι τένοντες» (θέλω πολύ να βρίσω από τώρα, αλλά κρατιέμαι….) Η ενδυνάμωση των τενόντων είναι συνιφασμένη με την ενδυνάμωση των μυών, άρα με την άσκηση ενδυνάμωσης. Οι τένοντες όταν δεν επιβαρύνονται (με την έννοια της γυμναστικής επιφόρτισης) με φορτία δεν δυναμώνουν, αντιθέτως γίνονται πιο ελαστικοί και πιο αδύναμοι κι έτσι πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς και μάλιστα σοβαρούς (μπορεί να κοπεί ο μυς). Επίσης οι τένοντες γυμνάζονται μέσο της εκρηκτικής προπόνησης η οποία απαιτεί απότομη παραγωγή έργου με φορτίο (όπως οι ασκήσεις της άρσης βαρών).
Είδαμε μέχρι τώρα γιατί οι Asanas όχι μόνο δεν κάνουν καλό, αλλά βλάπτουν κιόλας τον ασκούμενο. Φυσικά μόνο γι αυτό το θέμα (πόζες στάσεις της γιόγκα και τις βλαβερές συνέπειες) μπορεί να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο, σκοπός όμως του άρθρου είναι χωρίς να μακρηγορήσω να δώσω εύστοχα τα ουσιώδες ώστε να αποκαλυφθεί η τρομερή απάτη αιώνων τώρα που λέγεται γιόγκα και δυστυχώς παγιδεύει (όπως ακριβώς η ομαδοποίηση), αρκετούς συνανθρώπους μας και δυστυχώς αρκετά ελληνόπουλα και ελληνίδες κυρίως που έχει γίνει της μόδας σήμερα η γιόγκα και άλλες πολλές παρόμοιες απάτες (επίκληση αγγέλων, σεμινάρια αυτογνωσίας κτλ).
ΑΝΑΠΝΟΗ (PRANAYAMMA): Είναι οι λεγόμενες ασκήσεις αναπνοής, όπου σου διδάσκουν πώς να γεμίσεις με κοσμική ενέργεια κάνοντας κοιλιακή , κυρίως, αναπνοή.
Εδώ να πούμε ότι η αναπνοή σαν λειτουργία είναι μία και είναι διαφραγματική.
Συμφώνως με την γιόγκα η αναπνοή χωρίζεται σε 3 μέρη: α) κοιλιακή όπου αναπνέοντας επικεντρώνεις στο σημείο όπου συγκεντρώνεται (υποτίθεται) η κοσμική ενέργεια «prana». Το γνωστό σημείο chi point ή dan tien ή hara (απ όπου βγαίνει και η λέξη χαρα – κιρι = κόβω το χάρα μου) δηλαδή το σημείο λίγο πιο κάτω απ τον αφαλό. Εισπνέοντας λοιπόν ο ασκούμενος φουσκώνει (εσκεμένα) την κοιλιά του, όπως ακριβώς συμβαίνει στα νεογέννητα μωρά και την βρεφική ηλικία. Οι άνθρωποι της γιόγκα ισχυρίζονται ότι τα μωρά αναπνέουν σωστά. Αυτό όμως είναι λάθος (αρχίζω και τα παίρνω) καθώς ο λόγος που φουσκώνει η κοιλιά των βρεφών είναι διότι ακόμα δεν έχουν αναπτυχθεί οι πνεύμονες τους όπως πρέπει για να κάνουν διαφραγματική αναπνοή. Β) πλευρική αναπνοή όπου η επικέντρωση είναι στην διεύρυνση των πλευρών (ανοίγουν δηλαδή τα πλευρά κι απ τις 2 μεριές). Γ) Θωρακική αναπνοή όπου η επικέντρωση γίνεται στην περιοχή του θώρακα όπου και φουσκώνει όταν εισπνέουμε.
Ενώ λοιπόν σαν ασκήσεις αυτές οι αναπνοές είναι εν μέρει σωστές όταν γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο και μετά από συγκεκριμένη προπόνηση και για συγκεκριμένους λόγους, η γιόγκα κατά τον διαλογισμό χρησιμοποιεί μόνο το πρώτο είδος (κοιλιακή) ώστε να συσωρεύσει ενέργεια κτλ. Ποιος ο λόγος όμως κάποιος άνθρωπος να χρειάζεται να κάνει αναπνευστικές ασκήσεις; Σύμφωνα με την Ιατρική η Οξυγόνωση του οργανισμού και η σωστή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό όμως δεν συμβαίνει καθόλου με την γιόγκα διότι η οξυγόνωση του οργανισμού απαιτεί κίνηση, ζωηρή και αθλητική όπως είναι το περπάτημα ή το τρέξιμο ή η αερόβια γυμναστική. Ενώ λοιπόν η Αθλητιατρική μας συμβουλεύει να κάνουμε οξυγόνωση μέσω αθλητικής δραστηριότητας μέσο της οποίας γίνεται αβίαστα σαν φυσικό επόμενο, η γιόγκα μας λέει να κάνουμε αναπνευστικές ασκήσεις σε πλήρη ακινησία και βιαίως προκαλούμενες καθώς ο οργανισμός σε ακινησία δεν χρειάζεται να κάνει λειτουργίες έντονης οξυγόνωσης, όπως σε αντίθεση με την κίνηση και το τρέξιμο. Επίσης με την κίνηση το οξυγόνο άμεσα διοχετεύεται σε όλο το μυοσκελετικό σύστημα και τα εσωτερικά όργανα μέσω του αίματος του οποίου η μεταφορά επιταχύνεται από την κίνηση. Σε αντίθεση με την γιόγκα που απορώ και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τους ισχυρισμούς διαφόρων ειδικών πως γίνεται η οξυγόνωση του οργανισμού.
Οι επιπτώσεις ότι με την ακινησία και τις βαθιές αναπνοές της γιόγκα σε κάποιον που ξεκινάει είναι ζαλάδες, πονοκέφαλοι και υπνηλία, κάτι που οι «ειδικοί» γκουρού μεταφράζουν σαν ότι το σώμα δεν είναι έτοιμο και γερό και αργότερα θα συνηθίσει. Ενώ στην πραγματικότητα αυτές είναι ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά και ο οργανισμός επιβαρύνεται δίχως λόγο.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ (ΝΙΡΒΑΝΑ – ΦΩΤΙΣΗ) ή ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ
Ο διαλογισμός είναι το μέσο για να προσεγγίσει κάποιος το «θείο», μέσω της γιόγκα.
Ο διαλογισμός σύμφωνα με την γιόγκα, αρχικά βάζει τον ασκούμενο σε μια διαδικασία να «αδειάσει από τις σκέψεις» (να γίνει δηλαδή σε πρώτη φάση φυτό). Στη συνέχεια να προσπαθήσει να οραματιστεί και να πλησιάσει το πνεύμα το οποίο θα εισέλθει μέσα του (συνήθως επικεντρώνουν σε φως και υποτίθεται ότι το φως αυτό είναι μέρος της κοσμικής ενέργειας το οποίο καταλαμβάνει το σώμα και το φωτίζει και είναι άτρωτο σε ασθένειες κτλ)
Έχουμε λοιπόν προσέγγιση του θείου μέσω της παθητικής πλήρους απραγίας, σε αντίθεση με την αρχαιοελληνική προσέγγιση η οποία είναι η περιπατητική – διαλεκτική μέθοδος. Οι Έλληνες ουδέποτε ασκούσαν πρακτικές παρόμοιες με την Γιόγκα, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να τις παρουσιάσουν σαν πρακτικές που ξεκίνησαν από την αρχαία Ελλάδα. Οι Έλληνες πάντα συζητούσαν τέτοια θέματα με παρέα και μέσω της διαλεκτικής έφταναν σε κάποια συμπεράσματα και πάντα ενώ περπατούσαν στη φύση. Έτσι με αυτό τον τρόπο πετύχαιναν
  1. Σωστή οξυγόνωση
  2. Μυική λειτουργία και ήπιας μορφής άσκηση
  3. όξυνση πνεύματος και ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών, υγιώς παρασκευασμένων λόγω κινητικότητας και διαλόγου.
* Υπάρχει στην σύγχρονη Αθλητική Προπονητική η λεγόμενη «Νοητική Προπόνηση» η οποία όντως υφίσταται σαν μέθοδος αρκετά αποτελεσματική και ευεργετική καθώς ο αθλητής σκέφτεται νοητικά τον αγώνα του προτού αγωνιστεί και προσπαθεί με την σκέψη του να «δει» και να βιώσει τον αγώνα του βλέποντας στο τέλος τον ευατό του νικητή. Εδώ θα δώσω ένα παράδειγμα του μεγαλύτερου ίσως σύγχρονου πυγμάχου που πέρασε ποτέ από την ιστορία, του Ιταλοαμερικανού RockyMarcciano, ο οποίος όταν τον ρώτησαν σε μια συνέντευξη πως και δεν έχασε ποτέ του, απάντησε ότι ποτέ όταν σκεφτόταν το παιχνίδι πριν τον αγώνα δεν είδε τον ευατό του να χάνει και πάντα στο τέλος ο διαιτητής, σήκωνε το δικό του χέρι.
Βέβαια, ο λόγος που πάντα περπατούσαν και που δεν ήταν μόνοι οι Έλληνες όταν έκαναν τέτοιες προσεγγίσεις ήταν και ο εξής:
Με αυτό τον τρόπο έθεταν τον εαυτό τους σε εκούσια εγρήγορση, σώματος και πνεύματος ούτως ώστε να μην μπορεί κανένα δαιμόνιο (πλάσμα 2ας διαστάσεως) να εισέλθει μέσα τους. Αντιθέτως λοιπόν με την γιόγκα αυτό είναι το επιδιωκόμενο και μάλιστα ακουσίως διότι κανείς δεν γνωρίζει εξ αρχής τι τον περιμένει ακολουθώντας αυτές τις μεθόδους.
Βλέπουμε λοιπόν μια περίεργη κατάληξη στις πρακτικές της γιόγκα οι οποίες μέσω της ειδικής προετοιμασίας, σε 3 επίπεδα ήτοι σωματικό – υλικό, συναισθηματικό και νοητικό, προετοιμάζει ουσιαστικά τον άνθρωπο να καταστραφεί, αδειάζοντας από μέσα του ότι του έχει χαρίσει ο Συμπαντικός Οργανισμός και ότι τον έχει προγραμματίσει η φύση του, ούτως ώστε να εισέλθει μέσα του κάτι άλλο, καθώς με αυτές τις πρακτικές γίνεται πόλος έλξης δαιμόνων τα οποία καταλαμβάνουν το σώμα του και δρουν μέσα από αυτόν.
Δεν εξηγείται αλλιώς πρακτικές καθαρισμού των τσάκρας, άνοιγμα των καναλιών, άδειασμα της σκέψης, γέμισμα κοσμικής ενέργειας και άλλες τέτοιες μέθοδοι οι οποίοι βραχυκυκλώνουν και στα 3 επίπεδα το άτομο.
Είναι επίσης γεγονός ότι αυτές οι πρακτικές οδηγούν επίσης σε σοβαρές ασθένειες εφ όσον το πνεύμα το οποίοι έχει καταλάβει το σώμα βρίσκει εμπόδια να δράσει είτε από κακή και λανθασμένη πρακτική είτε επειδή επέτυχε τον σκοπό του και έχει εγκαταλείψει τον ασκούμενο, ασθένειες όπως καρκίνος και σχιζοφρένεια.
Ίδιες ή παρόμοιες πρακτικές εφαρμόζουν και ασκούμενοι κινεζικών πολεμικών τεχνών όπως κουνγκ φου, νέι κουνγκ, τσι κουνγκ, τάι τσι κτλ, οι οποίες εφαρμόζουν μοναστηριακές μεθόδους «εσωτερικής άσκησης» όπως ισχυρίζονται και οι οποίοι το 90% από αυτούς οι οποίοι προχωρούν σε αυτές τις μεθόδους τρελαίνονται και καταστρέφονται , ηθικά, ψυχολογικά και σωματικά.
Το Ιαπωνικό Νινζούτσου έχει κι αυτό εσωτερικό μέρος το οποίο είναι το λεγόμενο Kuji Kiri, στο οποίο ο ασκούμενος μπλέκοντας τα δάκτυλά του σε ιδιαίτερους σχηματισμούς μουρμουρίζει επικλήσεις οι οποίες σύμφωνα με λεγόμενα υψηλόβαθμου δασκάλου στην τέχνη αυτή είναι επικλήσεις σε δαίμονες οι οποίοι έρχονται να… βοηθήσουν. Οι διάφοροιmasters που κυκλοφορούν φήμες για την εσωτερική τους δύναμη είναι γεγονός πως μπορούν να κάνουν ασύλληπτα πράγματα, όμως η δύναμη αυτή ΔΕΝ είναι δικιά τους καθώς για να κάνουν επιδείξεις τέτοιου είδους (μετακίνηση αντικειμένων με αρκετό βάρος με την σκέψη, αόρατη ασπίδα προστασίας γύρω από αυτούς ώστε για κάποια χρονική στιγμή να γίνουν άτρωτοι και διάφορα άλλα περίεργα), απαιτεί να κάνουν πρώτα διαλογισμό να βυθιστούν οι ίδιοι σε μια κατάσταση ύπνωσης ώστε να ξεκινήσει να δρα το δαιμόνιο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες σωματικού επιπέδου, όπως τα μαχητικά αθλήματα, διότι εκεί δεν μπορεί να τους βοηθήσει κανένα δαιμόνιο και δεν μπορούν ανάμεσα σε τόσο κόσμο να το επικαλεστούν όπως πρέπει και διότι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους δημιουργείτε κύκλωμα όπου δαιμόνια δεν είναι εύκολο να εισέλθουν.
Επίσης δεν συμμετέχουν σε αγώνες καλών τεχνών, ούτε και επιστημονικούς διαγωνισμούς. Με λίγα λόγια ότι κάνουν το κάνουν κυρίως για την πάρτι τους και με δόλιους σκοπούς κυρίως να επιδειχθούν σε κλειστό κύκλο αποχαυνωμένων μαθητών για να τους αποσπάσουν χρήματα και κοινωνική καταξίωση.
Επίσης μια μορφή έλξης δαιμόνων και πλασμάτων 2ας διαστάσεως είναι και η νοητική προσευχή και διάφορες μέθοδοι αναπνοής (βύθισμα στην καρδιά) και προσευχής που κάνουν οι αγιορίτες μοναχοί.
Ο Ελληνικός τρόπος ζωής και άσκησης αλλά και αναζήτησης του θείου γίνεται μέσω της επιστήμης και της λογικής.
Η γιόγκα μπορούμε να πούμε ότι είναι το ακριβώς αντίθετο από το ζητούμενο για υγεία στα 3 επίπεδα σύμφωνα με την ΟΕΑ
1. Διανοητικό επίπεδο – Νους / Εγκέφαλος
2. Συναισθηματικό επίπεδο – Καρδιά / Ηλιακό πλέγμα
3. Υλικό σωματικό επίπεδο – γεννητικά όργανα / κοιλιά

Η γιόγκα καταστρέφει αυτά τα 3 επίπεδα και καθιστά τον άνθρωπο μεταφορέα πνευμάτων δαιμόνων και άδειο κονσερβοκούτι. Όταν ο άνθρωπος είναι υγιής στα 3 επίπεδα τότε πραγματικά γίνεται άτρωτος και αποκτά την λεγόμενη αφοβία, αυτό που οι Ιάπωνες στις πολεμικές τους τέχνες ονομάζουν "fudoshin", δεν είναι κάτι μαγικό, είναι μια φυσική συνέπεια 3ων επιπέδων υγείας, και με σκληρή και μακροχρόνια εξάσκηση σε αληθινές πολεμικές τέχνες ο μαχητής φτάνει σε μια κατάσταση όπου νοιώθει ότι οι αντίπαλοι του επιτίθενται σε αργή κίνηση κι έτσι είναι ικανός να αντιμετωπίσει πολυάριθμους αντιπάλους, καθώς ο ίδιος κινείται πάρα πολύ γρήγορα και με σωστό χρονισμό.

Καταλήγοντας να πούμε το πιο βασικό μέσα σε όλα αυτά είναι το γεγονός ότι σου εξαφανίζουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και επιβίωσης το οποίο πηγάζει από τα έντερα … (από εκεί βγαίνει και το ρητό «αν έχεις τα άντερα έλα») που όμως δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε. Έτσι ο Γιόγκι, βλέπει τον κόσμο μέσα από ένα πρίσμα απάθειας και αδιαφορίας, ότι όλα είναι θείο σχέδιο κι ότι πρέπει να σταματήσουμε να αισθανόμαστε , να σταματήσουμε να στεναχωριόμαστε να σταματήσουμε να χαιρόμαστε, να σταματήσουμε να αγαπάμε, να σταματήσουμε να μισούμε και να γίνουμε άβουλα όντα περιμένοντας τους Κινέζους να μας σφάξουνε και να ολοκληρώσουν το έργο τους πάνω στον πλανήτη γη.

Είναι αρκετοί οι Ιερείς της ορθοδοξίας οι οποίοι έχουν συλλάβει τι γίνεται με την γιόγκα και τον διαλογισμό και εκδίδουν από τις ενορίες τους φυλλάδια ενημερωτικά μέσα στα οποία κάνουν σωστή αναφορά περί έλξης δαιμονίων, σχιζοφρένεια και τονίζουν την επικινδυνότητα της άσκησης στη γιόγκα. Πρωτοστάτης τέτοιων κινήσεων είναι και ο άξιος μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Αγνοούν βέβαια ότι η πηγή των δεινών της Γιόγκα είναι κοινή με την πηγή του Χριστιανισμού….δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Οι συμβουλές αυτές βέβαια και τα άρθρα δεν δίνονται για τους νέο-ψευδοέλληνες που έχουν ήδη κάψει τον εγκέφαλο τους μέσα από την φιλοτομαριστική τους ζωούλα, αλλά σε αυτούς που αισθάνονται ότι τα πράγματα έχουν φτάσει στο παρά 5 και ότι πρέπει να νύχια και με δόντια να ετοιμαστούνε για την ώρα της τελικής μάχης. Σε αυτούς που αδογμάτιστα κι από ένστικτο επιβιώσεως ψάχνουν τους υγιείς τρόπους να επιβιώσουνε. Σε αυτούς που ακούνε στη συνείδηση τους τις προτροπές των προγόνων για αγώνα και μάχη μέχρις εσχάτων για την ελευθερία.
Τελειώνοντας η ταινία 300 (Frank Miller) ο Σπαρτιάτης που έχει χάσει το μάτι του από τις Θερμοπύλες εμψυχώνει τον στρατό των Ελλήνων στις Πλαταιές πριν την μάχη με τους Πέρσες, λέγοντας μέσα σε άλλα:
«σήμερα με την μάχη αυτή δίνουμε τέλος στην τυραννία, δίνουμε τέλος στον μυστικισμό» !!!
Και πράγματι αγαπητοί αναγνώστες όπου υπάρχει μυστικισμός, τελετουργικά, μαγεία και πάει λέγοντας είναι κυκλώματα είτε ιδεολογικά, είτε θρησκευτικά είτε μασονία, είτε οτιδήποτε άλλο, που έχουν κοινό σκοπό την καταστροφή της ανθρωπότητας, την καταστροφή του πλανήτη, την καταστροφή του Ελληνισμού και των επιστημών. Αυτή την μάχη είμαστε έτοιμοι εμείς να δώσουμε την μάχη ενάντια στον μυστικισμό και την τυραννία, όπως οι πρόγονοι μας!!!!

ΟΙ ΦΛΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΨΕΥΔΟΓΚΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΜΕ (ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ) ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΩΛΑΝΤΕΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΡΟΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥΣ!!!
*Συγνώμη για το λεξιλόγιο, δεν το συνηθίζω αλλά Έλληνας είμαι κι εγώ… κι από μικρός είχα μια συμπάθεια στον ΚαραΙσκάκη…
.-ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ


Επίγειοι Δρακονιανοί Σίνες-Κινεζομογγόλοι επιδεικνύουν "υπερφυσικές" δυνάμεις πολεμικών τεχνών με τη βοήθεια-επίκληση Δρακονιανών δαιμόνων, μέσα από τεχνικές διαλογισμού-γιόγκας-προσευχής-απομόνωσης του εγώ-κλπ-κλπ:







ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΡΩΣΙΑΣ (SPENTNAZ) – «ΗΠΑ» - ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΚΑΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΥΠΕΡ-ΟΠΛΟΥ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/10/spentnaz.html

Και επειδή δεν θέλουμε να προκαλέσουμε παράλυση και ηττοπάθεια υπερτιμώντας τον δρακονιανό αντίπαλο παραθέτουμε και ένα βίντεο ως την Ελληνική Απάντηση λέγοντας ότι υπάρχουν άμυνες στις ως άνω τεχνικές των Κινέζων οι οποίες τεχνικές επίσης δεν μπορούν να εφαρμοστούν πάντα και παντού και με αυτή την ένταση που δείχνουν τα βίντεο.

Για περισσότερα μπορείτε να απευθυνθείτε στους μαχητές και στη σχολή αρχ. Ελληνικών πολεμικών τεχνών CROSS-GYM:
http://www.crossgym.gr/



1 σχόλιο:

  1. Φιλε μου εχεις πολυ δικιο. Ειμαι αθλητρια και δασκαλα πιλατες. Σιχενομαι τη γιογκα,εχω γνωστες που εχουν αλλαξει μεχρι και το ονομα τους σε αλλα που τους δωσαν οι "φωτισμενοι γκουρου δασκαλοι τους. με αφορμη το αρθρο σου επειδη ειμαι δασκαλα πιλατες περνω το βημα να πω πως δεν εχουν καμια απολυτως σχεση αυτα τα δυο και εκνευριζομαι αφανταστα οταν λενε πως μοιαζουν. ουτε διαλογισμο εχει το πιλατες ουτε επικληση θεοτητων δαιμονων ουτε αλλες κουλτουριαρικες μαλακιες για αργοσχολες ντιβες. Ο γιοζεφ πιλατες απο Ελληνα πατερα και γερμανιδα μητερα εφτιαξε ενα συστημα ασκησεων ενδυναμωσης του σωματος με λειτουργικο τροπο σε συνδυασμο με τον ελεγχο του νου του ασκουμενου στο τι ακριβως κανει και οχι αφημενος στο ελεος καποιας οντοτητας ή καποιου δαιμονα που εχει επικαλεστει. Εχει αναπνευστικες ασκησεις αλλα οχι σε ακινησια, σε συνδυασμο παντα με προπονηση. Η εμπνευση του πιλατες ηταν η πυγμαχια και το παγκρατιο οπου ο αθλητης χρειαζεται πολυ δυνατους κοιλιακους και ραχιαιους καθως και γερες αρθρωσεις. Οι κοιλιακοι οι ραχιαιοι και το πυελικο εδαφος ειναι ο φυσικος κορσες που στηριζει το σωμα μας. Ετσι ως σκοπος εχει την ενδυναμωση αυτων των μυων και αρθρωσεων για περισσοτερη μυοσκελετικη υγεια. Και οσον αφορα τον ελεγχο του νου μαζι με τις ασκησεις ειναι οχι για την αποχαυνωση αλλα για την συνειδητοποιηση των κινησεων του σωματος μας την αποφυγη τραυματισμων και την συνειδητη 9ροσπαθεια για σωστη σταση σωματος. Με εκτιμηση Μαρια Ραπτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή